Zalm in pancetta met geroosterde groene asperges
Voor de liefhebbers van zalm heb ik vandaag een lekkere variatie. Ik heb de zalm omwikkeld met pancetta en in de oven gebakken. Hierdoor wordt de zalm gaar terwijl de pancetta lekker knapperig bakt. Dit gerecht is heel erg lekker met geroosterde groene asperges en gebakken aardappeltjes. Wil je er een sausje bij geven, maak dan een mengsel van mayonaise, wat crème fraîche en wat limoensap. Dat past perfect bij zalm en breekt een beetje de vettigheid van de pancetta.
Zalm in pancetta met geroosterde groene asperges
Ingrediënten
- 700 gram groene asperges
- scheut olijfolie
- 4 zalmfilets (zonder vel)
- 8 grote plakken pancetta
Werkwijze
Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd de houtige uiteinden van de asperges en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat of in een ingevette braadslee. Smeer ze met een bakkwast in met olijfolie en strooi er wat zout en peper overheen.
Schuif de plaat een minuut of vijf in de oven zodat de asperges wat zachter worden.
Bestrooi de zalm met een beetje zout en peper en wikkel de filets in de pancetta. Smeer er met een bakkwast nog wat olijfolie op. Haal de plaat met asperges uit de oven en leg de ingepakte zalmfilets erop.
Schuif de plaat terug in de oven en laat het een minuut of 10 bakken totdat de zalm gaar is en de pancetta knapperig.
Serveer meteen. Lekker met gebakken aardappeltjes.
Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto's en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©outmijnkeuken.nl