Recept | Romige Italiaanse pastasaus met geitenyoghurt

Romige pastasaus met geitenyoghurt

Romige Italiaanse pastasaus met geitenyoghurt

Geitenmelk of geitenyoghurt kan dé ideale zuivelvervanger zijn voor mensen met een koemelk allergie, maar het is ook gewoon hartstikke lekker! Voor deze heerlijk romige pastasaus heb ik de gewone room vervangen door Betsie's geitenyoghurt-moment en dat bleek heel goed uit te pakken, want de yoghurt hield zich uitstekend bij het verhitten en het smaakte heerlijk. De producten van Betsie's Geitenzuivel zijn onder andere verkrijgbaar bij Albert Heijn, DekaMarkt en Hoogvliet en zijn zeer de moeite van het proberen waard. 

Romige pastasaus met geitenyoghurt

Deze pastasaus bevat heerlijke Italiaanse smaken, maar met de basis roomsaus van Betsie's geitenyoghurt-moment en kippenbouillon in een verhouding van twee staat tot een, kun je allerlei kanten op. Om er bijvoorbeeld een Griekse saus van te maken voeg je lekker veel knoflook(poeder) en een Griekse kruidenmix toe. Houd je van de Franse smaken dan kun je een Provençaalse kruidenmix gebruiken. Ik heb gekozen voor een Italiaanse kruidenmix als smaakmaker. Verder zit in de roomsaus spinazie, zongedroogde paprika's en zwarte olijven. En natuurlijk kaas, lekker veel Parmezaanse kaas. Heb je inderdaad een koemelk intolerantie, vervang de Parmezaanse kaas dan door een harde (geiten)kaas soort waar je niet intolerant voor bent. 

Bij mij werd de saus dik genoeg, maar gebeurt dit niet dan kun je de saus altijd wat steviger maken met een papje van wat maïzena en een lepeltje water. Als je dit toevoegt aan de saus, het er goed doorheen roert en mee laat warmen, wordt je saus vanzelf een beetje dikker. 

Ik heb de saus geserveerd met tagliatelle verde, maar je kunt iedere soort pasta nemen die je wilt. De saus plakt prachtig aan de pasta, dus vrijwel iedere soort is geschikt. Het volledige recept heb ik hieronder uitgeschreven, enjoy!

Romige pastasaus met geitenyoghurt

Romige pastasaus met geitenyoghurt
5 from 1 vote
Print

Romige pastasaus met geitenyoghurt

Room kun je eenvoudig vervangen door geitenyoghurt, ideaal dus als je niet zo goed tegen koemelk kunt, maar wel tegen geitenmelk. Verder zit deze saus boordevol lekkere Italiaanse smaken.

Gang Hoofdgerecht
Voorbereiding 10 minutes
Kooktijd 20 minutes
Totale tijd 30 minutes
Porties 4 personen
Auteur Esther / Out mijn Keuken

Ingrediënten

 • 400 gram kipdijfilet in reepjes gesneden
 • scheutje olijfolie
 • zout en peper
 • 250 ml kippenbouillon
 • 500 ml Betsie's geitenyoghurt-moment
 • 1 teentje knoflook fijn gesneden
 • 1 el Italiaanse kruiden
 • 120 gram geraspte Parmezaanse kaas
 • paar flinke handen verse spinazie grof gesneden
 • half potje zongedroogde paprika's
 • 1 potje zwarte olijven
 • 400 gram pasta

Eventeel

 • 1 el maïzena

Werkwijze

 1. Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan of wokpan en bak hierin de reepjes kip gaar. Bestrooi tijdens het bakken met wat zout en peper. Schep de gare kip uit de pan en zet tot gebruik apart. Zet een pan met water en zout op en kook hierin de pasta volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking gaar.

 2. Doe (indien nodig) een nieuw scheutje olijfolie in de pan en verhit op halfhoog vuur. Fruit hierin heel kort de fijngesneden knoflook (pas op voor verbranden!). Doe dan de yoghurt en de kippenbouillon erbij en roer goed door. Voeg de Parmezaanse kaas en de Italiaanse kruiden toe en laat het even inkoken tot het wat dikker wordt. Gebeurt dit niet voldoende, maak dan een papje van een eetlepel maïzena en een eetlepel water en roer dit door de saus. 

 3. Voeg de spinazie toe en laat het slinken in de saus. Snijd de zongedroogde paprika in reepjes en voeg een hoeveelheid naar smaak toe aan de saus. Ik heb een half potje gebruikt. Voeg vervolgens de kipreepjes en de zwarte olijven toe aan de saus en warm alles even goed door. 

 4. Verdeel de pasta over de borden en schep de saus erover. Bestrooi eventueel met nog een beetje Parmezaanse kaas.

pastasaus met geitenyoghurt

- A D V E R T O R I A L -
Dit recept is bedacht in opdracht van Betsie's Geitenzuivel.
Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto's en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©outmijnkeuken.nl

Dit vind je vast ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.