Kip Pilaf uit de slowcooker
Ingrediënten
- 600 gram kipdijfilet
- 1 el kerriepoeder
- 1 ui gesnipperd
- 1 teentje knoflook gesnipperd
- 1 rode paprika in blokjes gesneden
- 5 stengels bleekselderij in halve maantjes gesneden
- 4 tomaten
- 4 perziken
- 50 ml ketjap
Werkwijze
Doe de gesnipperde ui, de knoflook, de gesneden rode paprika en de gesneden bleekselderij in de binnenpan van de slowcooker. Schep het goed door elkaar. Snijd de tomaten in stukjes en scheid het vruchtvlees van het vocht en de zaadjes. Doe het vruchtvlees bij de andere groentes. Schep ook dit er goed doorheen.
Schil de perziken en snijd het vruchtvlees in blokjes. Schep dit door de groentes. Snijd de kip in stukjes van z'n 2 cm, bestrooi het met de kerriepoeder en meng het er goed door. Schep de kip vervolgens ook door de groentes.
Giet de ketjap erbij en meng alles nog één keer goed. Zet vervolgens de slowcooker op 'low' en laat het gerecht in zo'n 6 uur gaar worden. Kook tegen het einde van de bereidingstijd wat rijst om erbij te serveren.
Verdeel de rijst over vier borden en schep de saus erover.
Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto's en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©outmijnkeuken.nl