Recept – Tjap Tjoy

Tjap Tjoy
Snelle Tjap Tjoy

Tjap Tjoy is een Chinees groente gerecht waar je eigenlijk al je restjes groente in kwijt kunt. Ik had nog een prei, een halve bloemkool en wat champignons. Heb je nog wat wortels of paprika liggen, dan kan dat er ook gerust bij. Dit gerecht is heerlijk met gekookte of gebakken rijst en staat in no time op tafel. Zeer geschikt voor een drukke doordeweekse dag of een keertje snel en makkelijk in het weekend. Het recept staat hieronder uitgewerkt. Ejoy!

tjap tjoy




 

tjap tjoy

Snelle Tjap Tjoy

Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Chinees
Totale tijd: 30 minutes
Porties: 4 personen
Auteur: Esther / Out mijn Keuken


Print

Ingrediënten

Werkwijze

  1. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees hierin goudbruin. Bestrooi het vlees tijdens het bakken met zout en peper. Voeg vervolgens ui en knoflook toe en fruit het even rustig mee. Voeg vervolgens de prei en de bloemkoolroosjes toe en laat ze een minuut of vijf mee garen. 

  2. Voeg de paksoi en de champignons toe en roerbak ze een tijdje mee. Blijf de groente goed omscheppen zodat ze wel gaar worden maar knapperig blijven. Voeg als laatste de taugé toe. Giet de kippenbouillon erbij en doe ook de gemberpoeder en de ketjap erbij. Breng dit al roerend aan de kook en laat het een minuut of vijf zachtjes koken. 

  3. Serveer de tjap tjoy met de rijst.

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto's en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©outmijnkeuken.nl

Dit vind je vast ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge