Recept | Noedels met kip en curry-yoghurtsaus

Noedels met kip




Noedels met kip en curry-yohgurtsaus

Gang Hoofdgerecht
Voorbereiding 30 minutes
Kooktijd 45 minutes
Totale tijd 1 hour 15 minutes
Porties 4 personen
Auteur Esther / Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 4 kippenpoten
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 cm verse gember
  • 2 tl gemberpoeder (djahé)
  • 1 el olie
  • 3 tl kerriepoeder
  • 1 tl kaneel
  • 4 kruidnagels
  • 1 tl komijnzaad
  • zout en peper
  • 4 tomaten
  • 250 ml dikke yoghurt (bijv. skyr)

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en zet een pan met ruim water op. Breng het water aan de kook. Snijd in de tomaten aan de bovenkant en aan de onderkant van de tomaten een kruis. Leg ze even in het kokende water en schep ze er met een schuimspaan weer uit. Haal het vel los van het vruchtvlees en snijd de tomaten in stukjes.

  2. Snipper de uien en de knoflook. Schil de gemberwortel en snijd het heel fijn. Verhit de olie in een pan en fruit de uien, de knoflook en de gember. Doe daarna alle ingrediënten erbij (behalve de kip) en laat de saus een minuut of 5 rustig doorkoken. 

  3. Vet een ovenschaal in met wat olijfolie en leg de kippenpoten erin. Giet de saus over de kippenpoten en schuif de schaal ongeveer 45 minuten in de oven. Serveer met noedels en een frisse komkommersalade

noedels met kip

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto's en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©outmijnkeuken.nl

Dit vind je vast ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.