Recept | Kokos Kipcurry met rijst

kokos kipcurry
Kokos Kipcurry

Dit lekkere currygerecht kun je ook maken met bijvoorbeeld lamsvlees of rundvlees. Ik heb voor kip gekozen. Als je het ook met kip wilt maken, neem dan geen kipfilets, maar kipdijvlees. Dit gerecht moet best even op het vuur staan en kipfilet droogt dan volledig uit. Kippendijen hebben meer vet en zijn beter bestand tegen langere bereiding. Van dit gerecht gaat je keuken heerlijk geuren! Ik heb hieronder uitgeschreven hoe je deze kokos kipcurry maakt. Enjoy!




 

kokos kipcurry

Kokos Kipcurry

Gang: Hoofdgerecht
Voorbereiding: 30 minutes
Kooktijd: 1 hour
Totale tijd: 1 hour 30 minutes
Porties: 4 personen
Auteur: Esther / Out mijn Keuken

Kokos Kipcurry met rijst een komkommer

Print

Ingrediënten

Werkwijze

  1. Snijd de kip in niet te kleine blokjes. Verhit de boter in een braadpan en bak hierin de ui tot hij zacht is. Voeg de kip toe en bak de kip goudbruin. Doe dan de knoflook, gember, rode peper, kurkuma en curryblaadjes erbij en bak even stevig aan tot de geuren van de specerijen goed vrijkomen.

  2. Voeg vervolgens de Garam Masala toe en roer goed. Als je 3 el teveel of te weinig vindt, kun je het aanpassen aan je smaak. Voeg vervolgens de tomaat en de bouillon toe. Breng dit aan de kook, draai het vuur laag en laat het vervolgens anderhalf uur rustig pruttelen. Kook intussen de rijst. 

  3. Voeg dan de kokosmelk toe en de helft van de koriander. Roer goed door en laat het nog een minuut of 10 koken. De saus dikt dan wat in.

  4. Serveer met de rijst en wat frisse schijfjes komkommer.

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto's en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©outmijnkeuken.nl

Dit vind je vast ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.