Noedels met kip en curry-yohgurtsaus
Ingrediënten
- 4 kippenpoten
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 5 cm verse gember
- 2 tl gemberpoeder (djahé)
- 1 el olie
- 3 tl kerriepoeder
- 1 tl kaneel
- 4 kruidnagels
- 1 tl komijnzaad
- zout en peper
- 4 tomaten
- 250 ml dikke yoghurt (bijv. skyr)
Werkwijze
Verwarm de oven voor op 200°C en zet een pan met ruim water op. Breng het water aan de kook. Snijd in de tomaten aan de bovenkant en aan de onderkant van de tomaten een kruis. Leg ze even in het kokende water en schep ze er met een schuimspaan weer uit. Haal het vel los van het vruchtvlees en snijd de tomaten in stukjes.
Snipper de uien en de knoflook. Schil de gemberwortel en snijd het heel fijn. Verhit de olie in een pan en fruit de uien, de knoflook en de gember. Doe daarna alle ingrediënten erbij (behalve de kip) en laat de saus een minuut of 5 rustig doorkoken.
Vet een ovenschaal in met wat olijfolie en leg de kippenpoten erin. Giet de saus over de kippenpoten en schuif de schaal ongeveer 45 minuten in de oven. Serveer met noedels en een frisse komkommersalade.
Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto's en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©outmijnkeuken.nl