Recept | Polenta met tomatensaus, mozzarella en paprika

Polenta met tomatensaus
Polenta met tomatensaus, mozzarella en paprika,

Polenta werd oorspronkelijk gegeten door arme mensen, maar nu staat het zelfs in sterrenrestaurants op het menu. Het is een Noord-Italiaans gerecht dat tegenwoordig wordt gemaakt van griesmeel van mais. Polenta kun je warm en koud eten. Als je het laat afkoelen kun je het in stukken snijden en zo eten of nog even bakken. Voor dit gerecht heb ik warme polenta gebruikt die - doordat er boter doorheen is geroerd - de substantie van een dikke pap heeft. Hieronder heb ik uitgeschreven hoe ik dit gerecht heb gemaakt. Enjoy!

polenta met tomatensaus




polenta met tomatensaus

Polenta met tomatensaus, mozzarella, pancetta en paprika

Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Voorbereiding: 15 minutes
Kooktijd: 15 minutes
Totale tijd: 30 minutes
Porties: 4 personen
Auteur: Esther / Out mijn Keuken
Print

Ingrediënten

Voor de saus

Werkwijze

  1. Breng de bouillon aan de kook. Fruit intussen de sjalotjes en knoflook in de olijfolie. Als het zacht is scheur je de pancetta in stukjes en bak je ze mee. Na een minuut of 5 voeg je de tomaten, tijm, wat basilicumblaadjes, zout, peper en suiker toe. Roer en laat de saus zo'n 20 minuten rustig pruttelen.

  2. Strooi intussen de polenta al roerend in de kokende bouillon en laat het zolang koken als op de verpakking staat (meestal 10 of 20 minuten). De polenta wordt een soort dikke pap die je zacht en hard kunt eten. Voor dit gerecht is zachte polenta het lekkerst en dus roer je er na de kooktijd de boter door. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

  3. Stort de polenta in een grote schaal en schep de tomatensaus erover. Garneer met de bolletjes mozzarella, de reepjes paprika en wat blaadjes verse basilicum. 

Polenta met tomatensaus

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto's en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©outmijnkeuken.nl

Dit vind je vast ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.