Pesto kip met geroosterde groente
Vandaag heb ik weer een makkelijke voor je hoor! Eigenlijk komt het hier op neer: zet je oven aan, gooi alles in een ovenschaal en 40 minuten later kun je eten. Kind kan de was doen en het is nog lekker ook. In de basis is dit gerecht koolhydraatarm maar je kunt er natuurlijk heel goed rijst of pasta bij eten. Heb je iets meer tijd maak de pesto dan even zelf, want dat is helemaal niet moeilijk en veel lekkerder. Het recept voor een lekkere groene pesto vind je hier.
Als je pesto wat droog is, voeg dan nog een scheutje olijfolie toe om het lekker smeuïg te maken. Je kunt trouwens ook allerlei andere groenten gebruiken in dit gerecht. Het is een ideale schotel om restjes op te maken. Ik heb in dit geval paprika's in verschillende kleuren gebruikt en een courgette, maar aubergine en broccoli- of bloemkoolroosje kunnen bijvoorbeeld ook heel goed. Enjoy!
Pesto Kip met geroosterde groente
De kip en de groente badderen eerst even lekker in de pesto en worden dan gezellig samen gaar geroosterd in een ovenschaal.
Ingrediënten
- 600 gram kippendijen
- 3 paprika's in verschillende kleuren
- 2 courgettes
- groene pesto
Werkwijze
Verwarm de oven voor op 180°C. Pak een ruimte ovenschaal en vet die in met een beetje olijfolie.
Snijd de kip in flinke blokken, de paprika's in repen en de courgettes in stukjes. Doe alles in een ovenschaal en schep er een hoeveelheid pesto naar smaak bij. Zorg in ieder geval dat er genoeg pesto ingaat om alles van een lekker laagje te voorzien.
Bestrooi met wat peper en zout en schuif de schaal 40 minuten in de oven. Als je koolhydraatarm eet, kun je het zo eten. Voor anderen raad ik aan er een beetje pasta of rijst bij te eten.
Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Het potje Harissa zat in de Foodybox van Kroon op het Werk
Foto's en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©outmijnkeuken.nl