∴
Hachee in april? Ik zeg: why not?! Wij hadden onlangs een week een Spaans meisje in huis en dan is het natuurlijk hartstikke leuk om haar de Hollandse pot te laten proeven. In zette onder andere deze hachee op tafel. Ik gebruik voor hachee het liefst sukadelappen, maar je kunt ook ander rundvlees nemen die een lange bereidingstijd aankan. Verder is het eigenlijk heel eenvoudig: goed vlees en tijd.
Het recept
Hoe ik hachee maak lees je hieronder. Ik weet dat voor hachee vaak familierecepten gebruikt worden. Ik ben erg benieuwd. Doe jij het anders? Laat het me dan vooral even weten.
Hollandse hachee
Hachee van sukadevlees.
Ingrediënten
- 800 gram sukade vlees of ander runderstoofvlees
- zout
- peper
- 30 gram boter
- 2 el olijfolie
- 6 uien in grove stukken
- 2 tl bruine suiker
- 2 el bloem
- 1 flesje oud bruin
- 4 dl runderbouillon
- 2 kruidnagels
- 2 laurierbladen
- 3 el azijn
- 3 ontpitte pruimen in stukjes gesneden
Werkwijze
Snijd het vlees in blokjes van zo'n 2 x 2 cm (komt niet heel precies hoor!). Bestrooi het met peper en zout. Verhit de boter en de olie in een ruime braadpan en bak het vlees in ongeveer 5 minuten bruin.
Voeg dan de grofgesneden uien en de suiker toe. Bak dit een minuut of 3 mee. Strooi nu de bloem erover en bak dit ook een minuut of 3 mee. Giet dan de bouillon en het bier erbij en breng het aan de kook. Voeg de kruidnagels, laurier, azijn en pruimen toe en roer goed door.
Dek de pan af met een deksel, draai het vuur laag en laag het gerecht 2,5 tot 3 uur rustig stoven. Houd een beetje in de gaten of het niet droog kookt (voeg dan nog wat bouillon of water toe) en of het niet te lat blijft (haal dan het laatste half uurtje de deksel van de pan zodat er wat vocht kan verdampen).
Lekker met aardappelpuree en kort gekookte groente zoals bijvoorbeeld broccoli.
Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
©Out mijn Keuken 2017