Kip Parmigiana uit de oven

met kip Parmigiana
Kip Parmigiana 

Kip Parmigiana is een Amerikaans/Italiaans ovengerecht van kip in een tomatensaus met Parmezaanse kaas en mozzarella. Er bestaan heel veel variaties op deze ovenschotel. Voel je dan ook vrij om eraan toe te voegen wat je wilt. Het recept dat ik vandaag voor je heb is namelijk vrij basic

Kip Parmigiana: het recept

1 Tip: gebruik bliktomaten van goede kwaliteit. Ze zijn iets duurder, maar er zit veel meer smaak aan. Het recept staat hieronder uitgeschreven met daaronder een knop om alle ingrediënten in één keer op je boodschappenlijstje te zetten. 

Hoofdgerechten kip Parmigiana

Kip Parmigiana

Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans/Italiaans
Totale tijd: 1 hour 30 minutes
Porties: 4 personen
Auteur: Out mijn Keuken

Ovenschotel met kip, tomatensaus en kaas

Print

Ingrediënten

Werkwijze

  1. Pluk de blaadjes van de basilicum, hak ze grof en zet apart. Hak de steeltjes heel fijn. Snipper de ui en de teentjes knoflook. Snijd de mozzarella in plakken en rasp de Parmezaanse kaas.

  2. Verhit een scheut olijfolie in een ruime hapjespan of wok en fruit de ui en knoflook hier even rustig in. Voeg daarna de gepelde tomaten en de fijngesneden takjes van de basilicum toe. Breng aan de kook en laat het op rustig vuur ongeveer 20 minuten pruttelen. 

  3. Voeg daarna de basilicum blaadjes toe en roer ze door de saus. Zet het vuur uit. Verwarm de oven voor op 200°C.

  4. Bestrooi de kipfilet met zout en peper en bak ze in de boter in een koekenpan goudbruin. Giet de tomatensaus in een ovenschaal en leg de stukken kip erin. Verdeel de plakken mozzarella erover en bestrooi met de Parmezaan. Schuif de schotel in de oven en bak het ongeveer een half uur. 

  5. Serveer met (verse) pasta!

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto’s en teksten zijn gemaakt door Esther Out voor Out mijn Keuken
©Out mijn Keuken 2017

Print Friendly, PDF & Email

Dit vind je vast ook leuk

8 comments

  1. Zo, dat zijn twee ingrediënten in een gerecht die ik zo lekker vindt; nl. kip en kaas. Het lijkt me dus superlekker en probeer het op mijn eigen manier. Dus stukken kipfilet of kippendij (zonder vel) bakken en dat door de saus. Verder volg ik het recept. En dan een rucolasla erbij………superlekker! Dank voor het recept Esther.

  2. Ik heb in een keer inspiratie voor morgenavond. Hoef alleen de kip en de basilicum te halen. Met kipdijfilet kook ik het liefst. Die blijft wat sappige. Bedankt voor het recept!

  3. Heerlijk gegeten maarrrr, als ik het weer ga maken dan doe ik sr minder kaas op.
    Ik bond het nogal machtyig eten .

    We gaan het zeker nogmasls eten!!

    Groet Mariella.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge