Tagliatelle met room, doperwten, ham en paprika

hoofdgerechten pasta tagliatelle

Vandaag een lekker snel pastaatje (tagliatelle deze keer) met veel groente. Je kunt hier ook heel goed je groenterestjes door doen. Dus als je nog een stukje broccoli of prei of iets dergelijks hebt liggen, gooi het er maar lekker door!


3 kleuren paprika

Voor 4 personen heb je nodig:

 • 1 gele paprika
 • 1 rode paprika
 • 1 oranje paprika (alle drie in kleine blokjes gesneden)
 • 1 ui (fijn gesnipperd)
 • 25 gram boter en 2 eetlepels olijfolie
 • 1 pot doperwten
 • 150 ml slagroom
 • 2 plakken gekookte ham, in blokjes gesneden
 • 400 gram tagliatelle
 • 50 gram Parmezaanse kaas + iets extra voor erbij

Zet een grote pan water met een flinke schep zout op voor de pasta. Verhit de boter en de olie in een koekenpan of hapjespan. Bak hierin de ui en paprika 5 minuten op laag vuur zacht. Roer af en toe om aanbakken te voorkomen. Kook intussen de pasta gaar. Roer de room door de groente en laat een paar minuten meepruttelen. Voeg dan de ham en de doperwten toe en warm even goed door. Schep de gare tagliatelle door de saus en roer de kaas erdoor. Geef de rest van de Parmezaan er los bij.


De saus

Print Friendly, PDF & Email

Dit vind je vast ook leuk

2 comments

 1. Heerlijk recept en ook gemakkelijk. Het doet me denken aan de ‘retro’ macaroni die ik in de jaren 70 maakte. Gare macaroni gemengd met poestamix van Iglo en kleine gehaktballetjes (grootte van een soepballetje). Ketchupfles op tafel en dan opletten dat de kinderen die met mate door het gerecht mengden………trip down memory lane wat betreft ‘culinaire uitspattingen!’ Ik kook het heel af en toe nog wel. Poestamix van Iglo is al lang uit het assortiment, dus nu groentemix van Jumbo. Maar weer een heerlijk recept van je met volop ruimte voor variatie van het huis!!!

  1. Handig zo’n basis waar je van alles door kunt gooien. Iglo poestamix ken ik niet, maar wel andere variaties die mijn moeder vroeger maakte. En altijd met ketchup inderdaad. Ook leuk om daar eens een recept van proberen te vinden en te maken…. gaat ook op de to do list!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.