Appelcompote

bijgerechten groente/fruit appelcompote van granny smith appels

In tegenstelling tot in appelmoes, zitten in appelcompote nog stukjes. Appelmoes voor volwassenen zeg maar. Appelcompote is heerlijk als frisse noot bij de maaltijd op warme dagen, maar kan ook heel goed dienen als bijgerecht bij bijvoorbeeld een barbecue. Als je een wat vettere, zwaardere maaltijd serveert kan het weer heel goed dienen als tegenhanger om de boel een beetje in balans te trekken. En  het beste nieuws van alles: het is super simpel om te maken!

Als bijgerecht voor 4 personen heb je nodig:

  • ongeveer 750 gram zure groene appels. Granny Smiths bijvoorbeeld, die kook je niet zo snel kapot
  • 2,5 deciliter water
  • eetlepel citroensap
  • 50 gram suiker


Granny Smith appel

Granny Smith appel

Granny Smith in stukjes gesneden

Appel in stukjes snijden

Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in stukjes van ongeveer 2 x 2 centimeter. Doe ze in een pan en voeg de rest van de ingrediënten toe. Roer even door en breng aan de kook. Laat het ongeveer een minuut of vijf lekker pruttelen en schep dan de appelstukjes met een schuimspaan uit het vocht en doe ze in een schaal. Laat het vocht nu op hoog vuur behoorlijk inkoken en giet dat over de appeltjes. Schep goed door elkaar en laat afkoelen. Als het is afgekoeld kun je het in de koelkast bewaren tot gebruik. Ik heb het geserveerd bij dit in de oven gebraden haantje en met zelfgebakken friet.

Print Friendly, PDF & Email

Dit vind je vast ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.