Uit de slow cooker: pulled pork in barbecue/mango saus

Dat ik heel enthousiast ben over mijn slow cooker, dat weten jullie intussen al. Ik maakte ook al eens eerder pulled pork uit de crock-pot, het recept daarvan kun je hier terugvinden: *klik*. In dat recept gebruikte ik karbonades. Voor het recept van vandaag kocht ik een stuk procureur zonder bot van ongeveer een kilo en bereidde ik het vlees in een barbecue/mango saus. Het was weer een feestje hoor! Hoewel ik het volgens de Keuringsdienst van Waarde geen Pulled Pork mag noemen, doe ik dat lekker toch. Wel een bijzonder vermakelijke uitzending om even terug te kijken: dat kan via deze link.

Vooral om de reactie van de Amerikaanse barbecue man op pulled chicken en pulled beef moest ik erg lachen! Ik heb hieronder voor je uitgeschreven hoe ik de pulled pork in barbecue-mangosaus heb gemaakt. Ik hoop dat je het lekker vindt! Mocht je geen slow cooker hebben, dan kun je op deze pagina nazoeken hoe je het om kunt rekenen naar een recept voor in de oven. 

 

Pulled Pork in barbecue/mango saus

Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Porties: 4 personen
Auteur: Out mijn Keuken

Supermalse pulled pork in een friszoete barbecue-mango saus.

Print

Ingrediënten

Eventueel:

  • scheutje mangolikeur (of sinaasappellikeur)

Voor de broodjes

Werkwijze

  1. Dep het vlees droog en wrijf het in met zout, peper en een beetje chili peper. Doe het vlees in de binnenpan van de slow cooker en giet het water en de balsamico azijn erbij. Zet de pan op 'low' en laat het 7 tot 8 uur rustig pruttelen. 

  2. Schil de mango en snijd het vruchtvlees van de pit. Snijd het vruchtvlees in blokjes, doe ze in een pannetje en pureer de mango. Doe dan de honing en de barbecuesaus erbij. Breng het prutje aan de kook en laat het even een paar minuten pruttelen. 

  3. Haal het vlees uit de crockpot en trek het met twee vorken uit elkaar. Doe het vervolgens weer terug in de crock-pot en giet de saus erbij. Laat het nu nog 2 uur op 'low' pruttelen.

  4. Besmeer de broodjes met wat boter. Doe hierop wat rauwkost en verdeel de pulled pork erover.

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.

Print Friendly, PDF & Email

Dit vind je vast ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge