Spaanse Amandelsoep (Ajoblanco)
Ajoblanco is een Spaanse soep die koud gegeten wordt. Het wordt vaak geserveerd met druiven en met stukjes meloen. Het is heerlijk bij een tapas maaltijd, maar je kunt het ook prima als zomers voorgerecht eten. Geserveerd in kleine glaasjes heb je een leuk amusesoepje en met wat brood heb je een een lekkere maaltijdsoep. En het beste nieuws: het is super makkelijk te maken. Ik heb het recept hieronder voor je uitgeschreven. Enjoy!
Amandelsoep (Ajoblanco)
Zomerse koude soep
soepen, Voorgerecht
Spaans
Ingrediënten
-
500
gram
blanke amandelen -
1
teentje
knoflook
grof gehakt -
100
ml
olijfolie -
50
ml
rode wijnazijn -
zout
naar smaak -
1
liter
water
ijskoud -
een
handje
witte druiven
Werkwijze
-
Doe de amandelen, knoflook, olijfolie, azijn, zout een een beetje van het water in een blender en pureer het tot je een romige massa hebt.
-
Voeg dan ijskoud water toe tot je de gewenste dikte hebt (dik maar goed schenkbaar). Proef en breng eventueel hoger op smaak door een beetje extra azijn toe te voegen of wat zout. Bewaar de soep tot gebruik in de koelkast, hij is gekoeld het lekkerst.
-
Serveer de soep ik mooie glazen en kommetjes en garneer met de druiven.
Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto's en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©outmijnkeuken.nl