Homemade vanille vla

recept vanille vla

 

Volgens mij Nederlands meest gegeten nagerecht: vanille vla! Probeer het eens zelf te maken en proef het verschil met de vla die je in de winkel koopt. Onvergelijkbaar en vrij eenvoudig zelf te maken. Ik heb nooit goed begrepen waarom vanille vla geel is en zelfgemaakte vla is dat dan ook niet. Wil je dat wel graag, dan zul je je er wat kleurstof aan toe moeten voegen. De Keuringsdienst van Waarde heeft er eens een uitzending aan geweid, die hier terug te zien is. Erg vermakelijk!

 recept vanille vla

Vanille vla

Gang:

Nagerecht
Keuken:

Hollandse pot

Voorbereiding: 10 minutes

Kooktijd: 8 minutes

Totale tijd: 18 minutes
Porties: 1 liter
Auteur: Out mijn Keuken

Vanille vla zelf maken is niet moeilijk en heel erg lekker

Print

Ingrediënten

Werkwijze

  1. Snijd het vanillestokje overdwars doormidden. Doe dit samen met de melk en een snufje zout in een pannetje en breng het aan de kook. 

  2. Doe de eieren met de maïzena en de suiker in een kom en klop het met de elektrische mixer (of met een garde en spierballen) tot een luchtige massa. Doe een scheutje van de kokende melk erbij en mix het nog eens goed door. Voeg dit mengsel dan bij de hete melk. Breng aan de kook en laat een minuut of 4 rustig koken. 

  3. Laat de vla nu helemaal afkoelen zodat het nog wat verder indikt. Roer er af en toe even in zodat er geen vel op komt te staan. Verwijder het vanillestokje en giet de vla over in een fles of kom, dek af en bewaar tot gebruik in de koelkast. 

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto's en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken

©Out mijn Keuken

Dit vind je vast ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge