Tip voor Pasen: ei verpakt in zalm en bladerdeeg

hoofdgerechten vis recept Ei omwikkeld met zalm en bladerdeeg

ei

Morgen is het eerste Paasdag en traditioneel eten we dan natuurlijk eieren. Als je een lekker paasgerechtje op tafel wilt zetten en niet te lang in de keuken wilt staan heb ik een heel leuk idee voor je, een ingepakt ei. Ik heb het pakketje gemaakt van een gekookt ei, omwikkeld met plakjes zalm en ingepakt in bladerdeeg. Houd je niet van vis, dan kun je bijvoorbeeld ook plakjes kipfilet gebruiken. De pakketjes besmeer je vervolgens met een losgeklutst ei met een scheutje room erdoor en besprenkel je met wat geroosterd zwart sesamzaad. 

Ook als je geen kookwonder bent, is dit een heel eenvoudig gerechtje om te maken en het effect is groot als je de pakketjes doorsnijdt. Ik heb het geserveerd met gekookte worteltjes en gebakken aardappelen, maar je kunt ook denken aan bijvoorbeeld sperzieboontjes of snijboontjes.

paaseieren

 

 

hoofdgerechten vis recept Ei omwikkeld met zalm en bladerdeeg

Ei ingepakt in zalm en bladerdeeg

Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Pasen
Totale tijd: 45 minutes
Porties: 4 personen
Auteur: Out mijn Keuken

Een lekker makkelijk en snel paasgerechtje

Print

Ingrediënten

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Kook 4 van de eieren zacht, laat ze schrikken, iets afkoelen en pel ze. Laat intussen de plakjes bladerdeeg ontdooien. Rooster de sesamzaadjes even kort in een droge koekenpan totdat ze gaan geuren. Let op dat ze niet verbranden!

  2. Wikkel ieder ei in een plakje zalm. Leg dit pakketje in het midden van (de plakkerige kant van) een plakje bladerdeeg en vouw twee tegenoverliggende punten naar elkaar toe over het ei heen en plak de punten aan elkaar. Vouw dan de andere twee punten over het ei heen en plak de randen van het bladerdeeg aan elkaar. Er ontstaat dan een soort kussentje. 

  3. Kluts het vijfde ei los met een theelepel room en een snufje zout en smeer de pakketjes hiermee in. Bestrooi de pakketjes vervolgens met het sesamzaad en zet ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Schuif ze in de voorverwarmde oven en bak ze zo'n 25 tot 30 minuten.

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
De gebruikte plaatjes in dit artikel zijn afkomstig van pixabay.com.
De foto’s en teksten in dit artikel zijn gemaakt door Esther Out.
©Out mijn Keuken

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Dit vind je vast ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge