Recept | Quiche met zalm en groene asperges

Quiche met zalm en groene asperges
Quiche met zalm en groene asperges

Met een quiche kun je altijd en overal aankomen. Het is meestal niet al te ingewikkeld om te maken, de oven doet het meeste werk en je neemt het makkelijk mee. Ik maak ze daarom ook regelmatig en er staan al verschillende recepten op outmijnkeuken.nl. Vandaag heb ik er eentje voor je met zalm en groene asperges. Om de asperges in zijn geheel te kunnen gebruiken kun je het beste een langwerpige quichevorm gebruiken. Heb je die niet, neem dan gewoon een ronde en snijd de asperges in kleinere stukjes. 

Quiche met zalm en groene asperges; het recept

Voor deze quiche heb ik diepvries bladerdeeg gebruikt omdat ik dat nog in de vriezer had liggen. Je redt het net met 4 plakjes, maar ontdooi voor de zekerheid eentje extra. Lekkerder is vers bladerdeeg dat je tegenwoordig heel makkelijk in iedere supermarkt kunt kopen. Hoe ik deze quiche heb gemaakt lees je hieronder. Enjoy!

quiche met zalm en aspergesite 2 close up
Close up
Quiche met zalm en groene asperges recept

Quiche met zalm en groene asperges

Gang: Hoofdgerecht
Voorbereiding: 20 minutes
Kooktijd: 30 minutes
Totale tijd: 50 minutes
Porties: 4 personen
Auteur: Out mijn Keuken


Print

Ingrediënten

Verder nodig:

Werkwijze

  1. Verhit de oven voor op 180°C en zet een pan met ruim water en zout op het het vuur en breng het aan de kook. Snijd de uiteinden van de asperges en kook ze een minuut of 5. Giet af en laat goed uitlekken. Dep ze voor gebruik nog even goed droog. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en rol ze iets dunner uit.

  2. Vet de quichevorm licht in met wat olie of boter en bekleed hem met de plakjes bladerdeeg. Prik gaatjes in de bodem.

  3. Verdeel de plakjes zalm over de bodem en verdeel hier de voorgekookte asperges over. 

  4. Doe de eieren in een kom en kluts ze los met de yoghurt. Doe er wat zout en peper over. Giet dit mengsel in de vorm over de zal en asperges en verdeel de Gruyère erover. 

  5. Schuif de vorm 25 minuten tot een half uur in de oven. 

Notities

#omk

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto’s en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©outmijnkeuken.nl

Print Friendly, PDF & Email

Dit vind je vast ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge