Boekbespreking | Groenten – Antonio Carluccio

Antonio Carluccio - Groenten
Boekbespreking Groenten - Antonio Carluccio 

cover Groenten - Antonio CarluccioMet 'Groenten' haal je niet alleen een inspirerend kookboek vol prachtige recepten in huis, maar ook een naslagwerk over alles wat je maar zou willen weten over groenten die in de Italiaanse keuken gebruikt worden. De informatie over de groenten wordt per familiesoort besproken, ingepakt in persoonlijke verhalen van de auteur. Ook bij de recepten vind je persoonlijke verhalen die de gerechten tot leven brengen. Daarmee is dit niet alleen een boek om uit te koken, maar zeker ook een boek om lekker in te bladeren en te lezen. 

 

Groenten - Antonio Carluccio; de auteur

Antonio Carluccio wordt alom geroemd om zijn kennis over de cucina Italiana. Op de respectabele leeftijd van 80 jaar (hij werd geboren in 1937) is hij nog altijd actief als godfather van de Italiaanse keuken. Hij is een van de leermeesters en inspirators van Jamie Oliver en met dit boek over groenten zet hij de vierentwintigste culinaire titel op zijn naam. We kunnen dus wel stellen dat de man weet waarover hij het heeft en we kunnen allemaal heel veel van hem leren. Verderop in dit artikel vind je een Youtube video van Carluccio gemaakt voor Jamie Olivers Food Tube. Erg leuk om eens te bekijken!

Groenten - Antonio Carluccio; wat kun je verwachten?

In dit bijna 300 pagina's tellende boek vind je naast bijzondere en kleurrijke illustraties van verschillende soorten groente en prachtige foto's van de gerechten, informatie over groenten en heel veel heerlijke recepten. De informatie over de groenten is overzichtelijk opgedeeld per familie. Zo heb je een stukje over bladgroenten, koolsoorten, peulen en zaden, stengels en scheuten en slasoorten. Per familie vertelt Carluccio welke soorten veel gebruikt worden in de Italiaanse keuken en in wat voor soort gerechten.

Groenten - Antonio Carluccio; de recepten

Vanaf pagina 33 vind je de recepten waarvan een aantal vergezeld gaan van prachtige foto's. En als je dacht dat er alleen maar recepten met groenten in staan heb je het mis. Groenten spelen de hoofdrol, maar het boek staat vol met volwaardige gerechten. Denk bijvoorbeeld aan ravioli met spinazie, taart met snijbiet en artisjokken en krokante polenta met broccoli en witlof. Ook vleesliefhebbers komen aan hun trekken met bijvoorbeeld een stevige bonenstoofpot (met varkensbuik) of saffraanrisotto met kalfsschenkel. Ook zoetigheid komt ruim aan bod. Zo vind je een recept voor gepeperde koek en pistche ijs.

Groenten - Antonio Carluccio; conclusie

Ben je liefhebber van de Italiaanse keuken en wil je eens iets ander dan tiramisu, Bolognese of lasagne? Dan is dit boek een must have voor jou! Er staan een aantal recepten in voor gerechten die je in andere boeken over de Italiaanse keuken niet zo snel zult terugvinden en bovendien staat er een schat aan informatie over groenten in. Ik kan dit boek ook van harte aanbevelen als cadeau voor een kookliefhebber of een liefhebber van Italiaans eten. Er staat echt voor ieder wat wils in en alles met mooie, verse en pure ingrediënten.

Dit artikel bevat affiliate links.
Door via een affiliate link een bestelling te doen help je outmijnkeuken.nl in de lucht te houden.
Mijn dank alvast!
Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Het boek is mij voor het schrijven van deze recensie door de uitgever ter beschikking gesteld
©outmijnkeuken.nl

 

Nieuwsbrief ontvangen?

Dit vind je vast ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.