Recept | Ajam Besengèk – kip in kokosmelk

Ajam Besengèk
Ajam Besengèk - Kip in Kokosmelk

Indonesische gerechten zijn vaak bijzonder smaakvol en vaak ook verrassend eenvoudig te maken. Voor dit gerecht kun je allerlei stukken kip gebruiken. Je kunt een hele nemen, maar ook bouten, drumsticks, kippendijen of kip karbonades. Deze laatste heb ik gebruikt. Uiteraard moet je de kook/baktijd wel even aanpassen aan de grootte van het stuk kip dat je gebruikt. Van niet gare kip of droge kip wordt tenslotte niemand blij. In dit gerecht gebruik je ook kemirie noten. Deze zijn te krijgen bij de toko en maken het gerecht lekker romig. De kemirie noten moet je voor gebruik wel even poffen want rauw zijn ze heel licht giftig. Daarna kun je ze fijn hakken en door je boemboe doen. In een oud Indonesisch kookboek las ik nog een tip om je saus wat dikker te maken: voeg aan het einde van de kooktijd wat paneermeel of kokos toe. Het recept vind je hieronder. Enjoy!

Ajam Besengèk

Ajam Besengèk

Ajam Besengèk - Kip in kokosmelk

Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Indonesisch
Totale tijd: 45 minutes
Porties: 4 personen
Auteur: Out mijn Keuken


Print

Ingrediënten

Werkwijze

  1. Giet een scheut olie in een braadpan en bak de kip even goed aan alle kanten aan. 

  2. Pof de kemirie noten in een koekenpan een paar minuten en hak ze vervolgens in kleine stukjes. Snijd de ui, knoflook en lomboks (zonder zaadjes en zaadlijsten) fijn en vermeng het met de fijn gehakte kemirie noten, trasi en de kruiden tot een pasta.

  3. Haal de kip uit de braadpan en fruit de pasta in het achtergebleven vet. Voeg daarna de stukken kip weer toe en giet de kokosmelk erbij. Voeg zout en suiker naar smaak toe. 

  4. Roer even goed en laat het op laag vuur zo'n 20 minuten pruttelen (of tot de kip gaar is). Doe er op het laatst nog een beetje citroensap bij en roer het paneermeel erdoor zodat je een wat dikkere saus krijgt. 

  5. Lekker met rijst een sperziebonen!

Ajam besengèk

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer. Foto's en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken ©outmijnkeuken.nl

Dit vind je vast ook leuk

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge