Recept | Basis Cashewspread met variatie ideeën

Cashewspread
Basis Cashewspread

Houd je van pindakaas? Dan vind je dit ook vast heel erg lekker. Ik heb al eens eerder laten zien hoe je zelf pindakaas maakt en dat kun je ook met cashewnoten doen. En ook hiermee kun je weer eindeloos variëren. De basis is cashewnoten en indien nodig wat arachideolie of kokosmelk. Verder kun je ervan maken wat je wilt. 

Basis Cashewspread recept

Basis cashewspread; het recept

Het is een kwestie van rustig malen en even goed kijken op welke snelheid van je keukenmachine je het juiste resultaat krijgt. Het kan wel 8 tot 10 minuten duren voordat je de juiste smeuïgheid hebt en afhankelijk van de hoeveelheid olie die de noten loslaten moet je nog een scheutje arachideolie of kokosmelk toevoegen. Daarnaast kun je los gaan met smaakjes. Ik vind de combinatie met limoen heel lekker, dat geeft het wat frisheid. Ook een pepertje of chilivlokken zijn lekker hierin. 

Basis Cashewspread recept

Basis Cashewspread

Totale tijd: 5 minutes
Porties: 1 schaaltje of potje
Auteur: Out mijn Keuken

Pindakaas van Cashewnoten

Print

Ingrediënten

Eventueel

of

Mogelijke smaakmakers

Werkwijze

  1. Doe de cashewnoten in je keukenmachine en laat hem rustig een tijdje draaien. Op een gegeven moment zie je dat de noten olie los gaan laten en dan ontstaat er een smeuïge massa. Giet eventueel wat kokosmelk of arachideolie toe om het nog wat beter smeerbaar te maken.

  2. Je hebt nu al een hele lekkere notenpasta voor op brood. Wil je er nog een smaakje aan meegeven, denk dan eens aan de mogelijkheden die ik hierboven heb neergezet of bedenk zelf iets lekkers.

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto’s en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©outmijnkeuken.nl

Print Friendly, PDF & Email

Dit vind je vast ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge