Een korte terugblik op 2016

Het is eerste Kerstdag. Heel veel mensen staan vandaag te zwoegen in de keuken om vanavond een bijzonder diner op tafel te kunnen zetten. Ik kan alleen maar hopen dat je niet teveel hooi op je vork hebt genomen en dat het vooral een leuke en gezellige dag is. Want zeg nou zelf, daar gaat het uiteindelijk toch om? Zelf heb ik weinig werk van de kerstdagen dit jaar. We eten beide dagen bij familie en ik hoef slechts wat dingen mee te nemen. Ook wel eens fijn!

De blog

Voor mij een mooi moment om even terug te blikken op mijn eerste blogjaar. Eind maart ging Out mijn Keuken online en sindsdien heb ik met heel veel plezier bijna 300 artikelen gepubliceerd. Voornamelijk recepten, maar gaandeweg het jaar ook steeds meer boek- en productbesprekingen. Leuk om te merken dat de blog wordt ‘opgepikt’ door producenten, uitgevers en pr-bureau’s, die me inmiddels regelmatig benaderen voor samenwerkingen. Er is wat dat betreft een hele nieuwe wereld voor me open gegaan.  Op veruit de meeste voorstellen ga ik niet in, aangezien ze naar mijn idee te weinig te maken hebben met waarover ik schrijf. Wat ik bijzonder leuk vond om te doen waren de samenwerkingen met fonQ.nl waarvoor ik afgelopen zomer een ijsmachine review schreef en een paar weken geleden een review over een crock-pot slowcooker. Erg leuk om te doen en hopelijk krijgt dit in 2017 een vervolg. Grappig om te zien dat het recept dat tot nu toe het allermeest is gelezen pas eind november online is gezet, namelijk de spareribs uit de crock-pot. Dit recept wordt op de voet gevolgd door de cashewkip uit de crock-pot en in de oven geroosterd buikspek is een goede derde. 

De plannen

Wat zijn de plannen voor 2017? Wat mij betreft gewoon lekker zo doorgaan. Ik wil graag mijn fotografie verbeteren en ik wil heel graag goede, leuke, lekkere en makkelijke recepten blijven bedenken die voor de meeste mensen goed te doen zijn en waarvoor je de meeste ingrediënten gewoon bij de supermarkt kunt halen. Soms iets culinairs, maar meestal gewoon goed en lekker eten. Ik hoop daarmee veel mensen te helpen variatie aan te brengen in hun dagelijkse kookkunsten en te inspireren om eens iets anders te doen of te proberen dan wat je altijd gedaan hebt. Suggesties en ideeën zijn natuurlijk van harte welkom. Je mag onder mijn artikelen reageren, op Facebook, Twitter of Instagram, maar mailen mag natuurlijk ook altijd: esther@outmijnkeuken.nl.

Persoonlijk

Tweeduizendzestien was voor ons best een prettig jaar, maar met een vervelend begin. In januari ging mijn man onderuit op de fiets en hij brak daarbij zijn heup. Met drie gigantische schroeven in zijn heup en na een intensieve revalidatie is hij wonderwel hersteld gelukkig. Hij loopt en fietst weer als een jonge God 😉 Een gevolg daarvan was dat ons geplande citytripje in de voorjaarsvakantie met de kids naar Lissabon niet door kon gaan. Dit tripje staat nu op de rol voor begin 2017 en daar verheugen we ons erg op. 

Een ander bijzonder moment dit jaar was de overgang van onze jongste van de basisschool naar de middelbare school. Een moment waarop je je als ouder gaat realiseren dat je rol in het leven van je kind verandert. Je wordt veel minder verzorger en veel meer begeleider. Die zelfstandigheid begon in de zomervakantie al, want onze beide kinderen gingen met hun scoutinggroep op kamp in Essex, Engeland. 

Onze gezinsvakantie ging dit jaar naar Bretagne, waar we logeerden in het tuinhuis van een prachtig kasteel. Als je ooit eens een rustige, afgelegen en romantische plek op een prachtige locatie en op één dag rijden van huis zoekt, kijk dan eens op de website van Château de Bézyl

Bretagne is beroemd om zijn caramel salé en we hebben allerlei baksels in die smaak geproefd, waarbij het ene een groter succes was dan het andere. Ook heeft Bretagne een eigen colamerk (Breizh) dat we erg lekker vonden. Leuk weetje: het merk wordt alleen in Bretagne gemaakt en verkocht. 

En als de zomervakantie dan eenmaal achter de rug is, is het voor mijn gevoel ook altijd zomaar weer december. Beste mensen, ik wil jullie graag heel erg bedanken voor alle steun en leuke reacties die ik krijg en ik hoop dat ik jullie nog heel wat mooie kookuurtjes mag bezorgen!

 

Voor nu wens ik iedereen hele fijne Kerstdagen

 

Liefs,
Esther

 

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.

Nieuwsbrief ontvangen?

Print Friendly, PDF & Email

Dit vind je vast ook leuk

2 comments

  1. Hallo Esther, dit jaar maakte ik kennis met jouw blog. Ik ben anders niet zo van de reacties, maar af en toe wilde ik wat melden. Gewoon, omdat jouw blog zo toegankelijk is. Ik kon echt niet goed koken en na het volgen van jouw blog, een jaar lang, kan ik het nog niet. Helemaal niet erg vind ik. Bovendien kunnen mijn kinderen het als de beste en ach……anders wordt het ook zo ‘overgetalenteerd’; drie goede koks in de familie. Ik kan wel weer andere dingen of zoiets. Maar ik geniet van je recepten, neem me vaak voor ze uit te voeren en soms doe ik dat ook en dan lukken ze ook!
    Esther, Ik wens jou en je gezin een heel Voorspoedig 2017 en ik………..ik kijk uit naar jouw blog in dit nieuwe jaar………..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge