Pumpkin-Pineapple Cocktail
Het is weer zondagmiddag en dus: Cocktail o'Clock! Vandaag een echte herfstcocktail met ananassap, bruine rum en pompoenpuree. Het klinkt een beetje raar, maar don't knock it till you've tried it: de Pumpkin-Pineapple Cocktail! Deze cocktail vergt enig voorbereiding want er gaat pompoenpuree in. Bewaar een paar blokjes als je bijvoorbeeld pompoensoep maakt, of een ander gerecht met pompoen. Als je een paar blokjes kookt en pureert kun je het best een tijdje bewaren in de koelkast. Je hebt ongeveer drie eetlepels nodig, maar een beetje meer of minder is ook prima. Vers ananassap is natuurlijk het allerlekkerst, maar omdat dat echt wat meer vergt dan bijvoorbeeld een sinaasappeltje persen kun je ook sap uit pak of fles nemen.
Pumpkin - Pinapple Cocktail; hoe maak je het?
Voor een ruime halve liter (4 kleine, 2 grotere glazen) heb je nodig:
350 ml ananassap
150 ml bruine rum
3 eetlepels pompoenpuree
1 tl honing
sap van 1 citroen
klein scheutje vanille extract
mespuntje kaneel
mespuntje gemberpoeder
mespuntje nootmuskaatpoeder
Kook een paar blokjes pompoen gaar en pureer ze in een blender. Doe de overige ingrediënten erbij in de blender en pulseer een paar keer zodat alles goed gemengd is en er een schuimige laag op komt te staan. Zet de kan een poosje koud weg in de koelkast. Schenk dit in een mooi glas en sprenkel er nog een klein beetje kaneel overheen. Gebruik liever geen ijs, anders verwatert deze cocktail teveel.
Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto's en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©outmijnkeuken.nl