Oosterse komkommer salade
Oosterse gerechten zijn vaak wat pittiger dan onze Hollandse kost. Ik vind het dan altijd lekker om er een frisse salade bij te eten. Komkommer leent zich hier heel goed voor, omdat er veel vocht inzit en de smaak erg neutraal is. Met een Oosterse dressing en (optioneel) een rood pepertje erdoor breng je balans aan in je (pittige) maaltijd.
Oosterse komkommer salade; het recept
Ik heb in dit bijgerecht drie hele komkommers verwerkt en het ging met vijf personen schoon op. Voor de dressing heb ik onder andere rijstazijn gebruikt. Rijstazijn is wat zachter van smaak dan andere azijnsoorten en ik gebruik het veel in dressings en sausen. Probeer het eens! De how to voor deze Oosterse komkommersalade vind je hieronder. Enjoy!
Oosterse komkommer salade
Heerlijk bij Oosterse (pittige) gerechten
Ingrediënten
- 3 komkommers
- 1 rode peper
- 50 ml rijstazijn
- 2 tl honing
- 2 tl sesamzaadjes
- klein scheutje sesamolie
- mespuntje chilli flakes
- zout
Werkwijze
Was de komkommers en snijd ze in zeer dunne plakjes. Dit gaat heel handig met een mandoline, maar als je goede knife skills hebt gaat het met een goed scherp mes ook.
Snijd de peper overdwars doormidden en verwijder zaadlijsten en zaadjes. Snijd de peper ragfijn. Doe de komkommer, peper en sesamzaadjes in een slakom en hussel goed door elkaar.
Meng de rijstazijn met de honing, sesamolie, chilli flakes en wat zout en kluts het met een vork goed door elkaar. Giet dit over de komkommer en schep het met een slacouvert goed door elkaar. Serveer direct
Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto's en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©outmijnkeuken.nl