Magimix Cook Expert deel 7, drankjes maken: granita

Granita
Granita

Artikel 7 alweer over de Magimix Cook Expert. Ik heb het apparaat nu 7 maanden in huis en ik maak er veel gebruik van. Ik gebruik hem het meest om groente te stomen, zeker twee à drie keer in de week. Het is een veelzijdige krachtpatser. De laatste dagen is het erg warm geweest en ben ik eens gaan zoeken naar drankjes om met de Cook Expert te maken. Ik deel vandaag drie recepten voor drankjes die ik in de Cook Expert heb gemaakt, maar die je natuurlijk ook in je eigen keukenmachine kunt bereiden. Vanavond komt er een lekkere frappuccino online, vanmiddag een gezonde groene smoothie en we beginnen met granita.

Granita recept

Granita: het recept

De Cook Expert heeft een crushed ice programma waarmee je in een handomdraai geschaafd ijs maakt. In een andere keukenmachine kun je dit programma nabootsen door te pulseren. Ik heb gekozen voor een combinatie van blauwe bessen en bramen, maar je kunt natuurlijk ieder ander fruit nemen om je granita een smaakje te geven. Heb je geen zin in gedoe met vers fruit? Neem dan gewoon een lekker vruchtensapje uit de supermarkt. Voeg dan wel minder suiker toe, of laat het helemaal weg.

Granita

Granita met Bramen & Blauwe Bessen

Gang: Drankjes, IJs
Totale tijd: 5 minutes
Porties: 1 groot glas
Auteur: Out mijn Keuken

Granita bereid je in een handomdraai in de Magimix Cook Expert, maar het een andere keukenmachine gaat het ook!

Print

Ingrediënten

Werkwijze

  1. Doe de ijsklontje in de RVS kom en draai het 'crushed ice' programma. Stop het programma halverwege om het ijs van de randen te spatelen en herstart het programma dan. 

  2. Pureer de vruchten en als je dat lekkerder vindt kun het het door een zeef halen om pitjes en schilletjes kwijt te raken. Ik heb het er gewoon in laten zitten. Je kunt natuurlijk ook kant en klaar vruchtensap uit de winkel gebruiken. 

  3. Doe het vruchtensap bij het fijngehakte ijs en voeg ook de suiker toe. Draai het 'crushed ice' programma nog 20 seconden en giet de granita in een mooi glas. Serveer met een rietje.

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Voor het schrijven van dit artikel heb ik de Cook Expert in bruikleen gekregen van Magimix
Foto's en teksten zijn gemaakt door Esther Out voor Out mijn Keuken
©outmijnkeuken.nl

Dit vind je vast ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge