Project lente-ui

Foto: www.allegrow.be

Project Lente-ui

Een tijdje geleden las ik ergens dat als je van de ‘kontjes’ die je van een lente-ui afsnijdt in een glas met water zet, dat ze dan gewoon weer aangroeien. Yeah right! Denk ik dan altijd. Eerst zien dan geloven.

Project lente-ui is geboren op 21 maart 2016 en vandaag (zondag 3 april 2016) kunnen we al concluderen dat het echt waar is. Het enige dat je nodig hebt is een paar kontjes van lente uien, een hoog glas of een maatbeker en wat water. Laat de wortels aan de uiteinden van de uien zitten en zet ze in het water met het kopje net boven. Vanaf dag 2 zie je al verschil. Uit het binnenste van de van de uien zie je elke dag wat meer omhoog komen. Na een paar dagen heb je gewoon weer een gloednieuwe lente ui!

21 maart
21 maart

22 maart
22 maart

23 maart
23 maart

24 maart
24 maart

25 maart
25 maart

26 maart
26 maart

28 maart
28 maart

29 maart
29 maart

30 maart
30 maart

1 april
1 april

2 april
2 april

3 april
3 april

Erg leuk om te zien dat uit de kontjes van een lente-ui met alleen wat water als voeding gewoon weer een nieuwe lente-ui groeit. Hoe vaak je dit trucje kunt herhalen weet ik niet, maar bijzonder is het wel.

Print Friendly, PDF & Email

Dit vind je vast ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.